Gândul de dimineaţă – 28 ianuarie 2016

28th ian. 2016

Adevărat că spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu nici un chip nu veți intra în Împărăția  cerurilor.

 ( Matei 18:3)

„Pa, pa! Să mai veniți să ne vedeți! Să mai veniți oricând vreți!” E înduioșător să auzi un bătrân luându-și, în felul acesta, la revedere de la niște copilași. Însă când realizezi că acesta este modul în care se despart de copii altor oameni, nu de proprii nepoți, imaginea capătă o cu totul altă profunzime.

La centrul de îngrijire a seniorilor Providence Mount St. Vincent, din vestul orașului american Seattle, micile minuni sunt parte din programul zilnic. Iar angajații, care facilitează integrarea programului unei grădinițe în cadrul activităților de la centrul geriatric, sunt martorii lor.

Se numește Centrul de Învățare Intergenerațională, iar idea care îi stă la bază este de o umanitate strălucită. Cinci zile pe săptămână, copii de la grădiniță și seniorii de la centrul geriatric se întâlnesc pentru a participa împreună la diverse activități. Experiența este una care îi îmbogățește și pe cei mici, și pe cei mai învârstă. Cu doar câteva momente înainte ca cei mici să intre, rezidenții sunt apatici de parcă ar fi doar pe jumătate vii sau aproape adormiți, dar imediat ce apar copii, rezidenții prind viață.

Fie că este vorba de muzică, lecții de dans, pictură, fie că iau prânzul împreună, citesc povești sau pur și simplu stau de vorbă, copii și bătrânii se bucură împreună de cel mai evident lucru pe care îl au în comun: prezentul.

Interesant este că cei mai mulți dintre părinții care și-au trimis copiii la această grădiniță nu au fost motivați de activitățile de interacționare cu bătrânii, ci mai mult de reputația centrului și a profesorilor lui. Însă, ulterior, unii au mărturisit că, după un an de participare, și-au dat seama de efectele din viața copiilor, mai ales în ceea ce privește relația cu proprii bunici.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.