Gândul de dimineaţă – 27 ianuarie 2016

27th ian. 2016

Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor.

 ( Romani 1:18)

Într-un articol care tratează corupția din istoria sportului profesionist, Brian Oliver, de la The Guardian, dezvăluie o întâmplare terifiantă petrecută cu gimnastele Uniunii Sovietice.

Totul are loc în 1968, atunci când Uniunea Sovietică înăbușe în sânge Primăvara de la Praga, capitala de atunci a răposatului stat Cehoslovacia. Acțiunea militară a Kremlinului trebuia dublată de un susținut avânt comunist pe plan sportiv. Bineînțeles, Uniunea Sovietică trebuia să își strivească adversarul din interior în orice domeniu. Acțiunea militară a avut loc în august, iar Jocurile Olimpice din Mexico City se disputau la doar două luni distanță, în octombrie.

Cea mai bună gimnastă din lume, scriu cei de la The Guardian, era cehoslovaca Vera Caslavska. Pentru a o învinge, Uniunea Sovietică avea nevoie de orice avantaj posibil. Doctorii ruși au descoperit că femeile gravide puteau să obțină un plus în putere musculară și în capacitate pulmonară, pentru că produceau mai multe globule roșii.

Așa că toate gimnastele, două dintre ele având vârsta de 15 ani, au fost forțate să devină gravide înainte de Olimpiadă. Cele care nu aveau soț sau prieten, au fost forțate să întrețină relații sexuale cu un antrenor. Oricine refuza era exclus din echipă.

La 10 săptămâni după ce au rămas însărcinate, toate gimnastele au avortat. Ținta a fost atinsă. URSS a câștigat medalia de aur cu o fracțiune de punct, iar Cehoslovacia a fost a doua. „În orice altă țară, acest lucru ar fi fost catalogat drept viol”, a dezvăluit un antrenor sovietic, la 25 de ani după întâmplarea aceasta oribilă.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.