Gândul de dimineaţă – 27 septembrie 2015

27th sept. 2015

Urmăriţi binele cetăţii, în care v-am dus în robie, şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei!

( Ieremia 29:7 )

Abraham Lincoln era fin psiholog. În zilele cele mai negre ale războiului civil, trebuia să primească o delegaţie a oamenilor de afaceri din Boston, foarte nemulţumiţi de mersul afacerilor şi al guvernului în general. Lincoln îi ascultă cu răbdare şi se hotărăşte să le spună o poveste.

„Vă amintiţi de ziua în care Blondin, echilibristul, a mers deasupra Cascadei Niagara pe o sârmă?” Isprava avusese loc în 1859 şi impresionase America întreagă.

„Ei bine,” a continuat Lincoln, „imaginaţi-vă că s-ar fi putut pune pe umerii lui Blondin toate bogăţiile acestei ţări de la Atlantic la Pacific, toate realizările trecute şi proiectele viitoare, şi că salvarea acestui imens patrimoniu ar fi încredinţată acestui acrobat în timpul traversării monstruoaselor cascade de la Niagara.

Şi mai încercaţi să vă imaginaţi că v-aţi fi încredinţat acestui om ceea ce aveţi mai scump pe lume, familia voastră, căminul vostru. Şi, în sfârşit, presupuneţi că aţi fi acolo, ca spectator la marginea prăpastiei, în timpul traversării, punând delicat un picior în faţa celuilalt, apăsat de greutatea sa…

Vă gândiţi cu adevărat că aţi fi acolo, cu toţii, urlând: «Blondin, fă un pas la stânga; Blondin, fă un pas la dreapta!» sau, mai degrabă, credeţi că aţi rămâne tăcuţi pe mal, ţinându-vă răsuflarea şi rugându-vă la Dumnezeu să-i arate calea acestui om până la capătul încercării sale?”

Vizitatorii au înţeles aluzia, şi-au luat pălăriile în cea mai mare tăcere şi şi-au luat rămas bun de la preşedinte.

Istoria Casei Albe – Jean-Luc Hees

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.