Gândul de dimineaţă – 26 septembrie 2015

26th sept. 2015

Nu te uita la vin când curge roş şi face mărgăritare în pahar; el alunecă uşor, dar pe urmă ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca un basilisc. Ochii ţi se vor uita după femeile altora, şi inima îţi va vorbi prostii.

( Proverbe 23:31-33 )

Un bărbat, beat mort, se opreşte într-o noapte în faţa mausoleului din Piaţa Roşie din Moscova şi începe să strige: „Moarte dictatorului mustăcios!”. La început, garda se face că nu-l observă, sperând că beţivul îşi va vedea de drum. Însă, încăpăţânat, acesta îşi agită ameninţător pumnul şi nu încetează.

Se dau telefoane şi cetăţeanul este condus în biroul ofiţerului de serviciu. Văzând despre ce este vorba, colonelul îi raportează lui Stalin prezenţa duşmanului înrăit ce aduce injurii la adresa conducătorului.

Dar dictatorul nu are timp să vadă despre ce este vorba decât peste câteva ceasuri bune, răstimp în care protestatarul se trezeşte din beţie şi-şi pregăteşte răspunsul potrivit pentru marea întâlnire: strigase împotriva lui Hitler. „Că el ne-a atacat mişeleşte ţara, el ne-a distrus mii de oraşe şi sate, el ne-a ucis milioane de cetăţeni…”. Stalin, întorcându-se către ofiţerul de serviciu, îl întreabă: „Dumneata, tovarăşe colonel, pe cine ai avut în vedere !?”

Horia Dumitru Oprea

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.