Gândul de dimineaţă – 28 septembrie 2015

28th sept. 2015

Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele! Izbăveşte-mă de vina sângelui vărsat, şi limba mea va lăuda îndurarea Ta.

( Psalmul 51:14 )

Imaginea polițiștilor americani a avut în ultimul timp foarte mult de suferit după ce, la acuzațiile mai multor comunități de culoare, presa a scos la iveală cazuri cutremurătoare în care agenţi de poliție împușcă, în lipsa oricărei amenințări reale, civili de culoare neînarmați.

Procesele care au urmat după cazul Ferguson și altele asemănătoare au scos însă la iveală și o față mai puțin cunoscută a problemei: meseria de polițist presupune luarea unor decizii de viață și de moarte aproape instantanee.

Tocmai de aceea, imaginile cu un polițist din statul Ohio care a refuzat să împuște un suspect amenințător, în ciuda faptului că acesta se îndrepta spre el ca să îl atace, urlând „Împușcă-mă!”, au făcut înconjurul lumii.

Întreaga scenă a fost filmată de camera video montată pe uniforma agentului începător Jesse Kidder, din cadrul Poliţiei din New Richmond. Kidder apare îndreptând arma spre Michael Wilcox, de 27 de ani, suspectat că şi-ar fi ucis iubita şi cel mai bun prieten.

Clipul îl arată pe Kidder dând înapoi în fața lui Wilcox, care se apropie amenințător. Ba încă polițistul se împiedică și cade, însă rămâne în control, armând către Wilcox și cerându-i să nu se apropie. În final, apar încă doi agenţi de poliție, iar Wilcox este forțat să se predea, cu fața la pământ.

După ce totul s-a terminat cu bine, Kidder declara că „a vrut să fie foarte sigur înainte de a folosi forța mortală”.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.