Gândul de dimineaţă – 27 august 2015

27th aug. 2015

Prietenul adevărat iubește oricând,

și în nenorocire ajunge ca un frate.

 ( Proverbe 17:17 )

 

Lucas Aldrich are acum 7 ani, El a fost diagnosticat la scurt timp după naștere cu lisencefalie, o cumplită boală genetică rară, care i-a furat abilitatea de a vorbi și de a merge. ”În ciuda tuturor provocărilor, Lucas e un băiat atât de minunat și fericit. Ne învață în fiecare zi lucruri noi și este o adevărată inspirație”, susțin părinții săi.

Unul dintre cei mai importanți oameni din viața lui Lucas este fratele său Noah, care e cu doar 2 ani mai mare ca el. ”Cu siguranță au o legătură specială. Când Noah intră în cameră, poți observa cum chipul lui Lucas se luminează”, a declarat tatăl lor, Brian.

Legătura dintre ei e atât de specială, încât sunt de nedespărțit. Pe Noah îl întristează însă faptul că cei doi nu se pot juca mereu împreună. ”Majoritatea timpului, el nu poate face ceea ce fac eu; de multe ori când eu fac sport, el doar stă și se uită”, susține băiatul.

Situația avea să se schimbe anul trecut, când lui Noah i-a venit ideea de a participa la minitriatlonul pentru copii ”Y Not Tri”. Și nu oricum, ci alături de fratele său. Așa că cei doi frați s-au antrenat timp de câteva luni pentru cele trei probe ale competiției: ciclism, înot pe o distanță de 200 de metri și o cursă de aproape 5 kilometri de alergat. Pentru a putea participa împreună însă, au avut nevoie de un echipament special cu care Noah să îl transporte pe Lucas, așa că au folosit o remorcă specială, un bac pneumatic, respectiv un cărucior.

”Vreau doar să termin împreună cu Lucas”, spune Noah. Gestul băiatului de numai 8 ani nu numai că a adus un zâmbet pe chipul fratelui său mai mic, dar i-a impresionat și inspirat pe toți cei care au auzit povestea lor. Cei aflați pe margine în ziua triatlonului i-au aplaudat cu entuziasm pe Noah și Lucas la sfârșitul cursei.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.