Gândul de dimineaţă – 17 decembrie 2015

17th dec. 2015

«Vei bea apă din pârâu şi am poruncit corbilor să te hrănească acolo.» El a plecat şi a făcut după Cuvântul Domnului. S-a dus şi s-a aşezat lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului. Corbii îi aduceau pâine şi carne dimineaţa şi pâine şi carne seara.

( 1 Împărați 17:4-6 )

John Marzluff, profesor la Universitatea din Washington, împreună cu Mark Miller, au realizat un studiu în care au analizat relația care se stabilește între corbi și oameni. Au constatat că, așa cum oamenii învață ceva din limbajul păsărilor, și acestea învață să recunoască anumite tipare de comportament.

Corbii se numără printre cele mai inteligente păsări, care în plus au o memorie vizuală foarte bună. S-a constatat în urma unor studii că sunt capabili să rezolve anumite teste de inteligență și jocuri, inteligență de care dau dovadă și în momentul în care trebuie să-și obțină hrana. Spre exemplu, experimentele făcute pe corbi au arătat că se pot folosi de niște simple pietricele pentru a putea bea apă dintr-un recipient din care altfel nu ar putea bea: le aruncă în acesta pentru a ridica nivelul apei.

O altă metodă ingenioasă ține de obținerea hranei: pentru a putea mânca nuci, pe care nu le pot sparge, le lasă să cadă pe asfalt să se spargă sau să fie călcate de mașini, iar în felul acesta se pot bucura de miezul lor, fără prea mare efort.

Citește din Biblie despre Ilie și corbii cărăuși (1 Împărați 17:1-24).

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.