Gândul de dimineaţă – 12 octombrie 2015

12th oct. 2015

Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.

( Ioan 15:13 )

Cel de-al doilea război mondial a creat o mulţime de eroi. Printre aceştia se numără şi locotenentul major Butch O’Hare, pilot militar cu misiune pe portavionul Lexington din Pacificul de Sud.

Escadrila sa a fost trimisă în misiune. Pe când se afla în aer, pilotul şi-a verificat rezervorul de benzină şi a constatat cu stupoare că a uitat să alimenteze. Nu avea destulă benzină să-şi îndeplinească misiunea şi să se întoarcă la bază. Comandantul său de zbor l-a sfătuit să se întoarcă pe portavion.

După ce s-a desprins din formaţia sa de zbor, deodată a zărit ceva: o escadrilă japoneză de avioane se îndrepta cu toată viteza înspre formaţia americană de zbor. Escadrila americană era plecată într-un raid-misiune şi, cu părere de rău, Butch a constatat că nu putea să facă nimic pentru ei ca să-i avertizeze şi să-i salveze. Nu-i rămânea decât o singură variantă: să-i distragă pe japonezi.

Fără nicio urmă de ezitare şi fără să se gândească la siguranţa lui, pilotul s-a îndreptat spre avioanele japoneze. Unul câte unul, avioanele inamice au fost luate cu asalt. Butch zbura în toate părţile ţintind înspre cât mai multe avioane, până ce i s-a terminat muniţia. Văzând atacul vehement al avionului american, japonezii au decis să se retragă. Uşurat, cu tot avionul deteriorat, Butch O’Hare s-a îndreptat spre portavion. Camera de filmat montată pe una dintre aripile avionului său a redat întreaga întâmplare. Acest eveniment a avut loc pe 20 februarie 1942, iar Butch a devenit primul erou de aviaţie din timpul celui de-al doilea război mondial şi primul aviator care a fost onorat cu Medalia de Onoare a Congresului. Un an mai târziu, Butch O’Hare a fost ucis în luptă, la vârsta de doar 29 de ani. Astăzi, oraşul său natal face tot posibilul să păstreze memoria sa şi aeroportul din Chicago îi poartă numele: Aeroportul O’Hare, în amintirea curajului de care a dat dovadă acest erou al aviaţiei americane.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.