Gândul de dimineaţă – 13 octombrie 2015

13th oct. 2015

Întăriţi mâinile slăbănogite şi întăriţi genunchii care se clatină. Spuneţi celor slabi de inimă: «Fiţi tari şi nu vă temeţi!»

( Isaia 35:3-4 )

Jurnalistul și fotograful Vladimir Yakovlev, 56 de ani, considerat tatăl jurnalismului modern din Rusia, s-a lăsat de condus imperii media în 2011 și s-a apucat de un proiect personal: a călătorit în jurul lumii, a strâns 50 de povești despre oameni care au continuat să ducă o viață bogată și intensă la vârste înaintate și le-a publicat într-un volum intitulat The Age of Happiness (vârsta fericirii).

Greta Pontarelli are 63 de ani. A început să practice dansul la bară în urmă cu doi ani, după ce a fost diagnosticată cu osteoporoză. „Ca să-mi întăresc oasele aveamnevoie de exerciţii intense. Cun ridicatul greutăţilor este foarte plictisitor, m-am orientat spre dansul la bară.”

Lloyd Kahn a încercat skateboarding-ul la 65 de ani. S-a suit pe o placă, a căzut imediat şi s-a rănit la o mână. Din acea experienţă a tras concluzia că ar trebui să poarte echipament de protecţie complet: genunchiere, cotiere şi cască. Acum are 79 de ani și declară: „Nu ştiu niciun truc special. Nu merg repede, ca adolescenţii, tocmai ca să pot sări oricând de pe placă şi să aterizez în picioare.”

La 80 de ani, Yvonnne Dole a avut un accident de maşină în urma căruia s-a ales cu o comoţie serioasă. Doctorii au sfătuit-o să renunțe la patinaj. Astăzi, la 89 de ani, Yvonnea continua să participe la competiţii. „Dacă vreodată intru într-o pasă proastă, mă uit la colegii mei, îmi pun patinele în picioare şi zâmbesc.”

La 88 de ani, Johana Quass este o adevărată vedetă a gimnasticii. Quass a început să se antreneze când a împlinit 56 de ani.

Când a împlinit 80 de ani, Pat Moorhead și-a sărbătorit ziua sărind de 80 de ori la rând, fără pauze, cu parașuta.

Ruth Flowers s-a decis să devină DJ la 68 de ani fără nicio experienţă. Și a zburat prin toată lumea pentru a pune muzică în cluburi până la moartea.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.