Gândul de dimineaţă – 1 decembrie 2015

1st dec. 2015

Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea ale celor ce vestesc Evanghelia !

( Romani 10:15 )

Pagoda Kek Lok Si ( „Templul Paradisului ” ) este una dintre cele mai spectaculoase priveliști din minunata insulă Penang, Malaezia. O operă de artă budistă, Pagoda cu șapte povești despre un milion de Buda, templul și mănăstirea cu acareturile ei, acoperă o suprafață deluroasă de 30 de acri.

În sala zeilor, vezi patru imagini enorme de bronz, care reprezintă păzitorii estului, vestului, nordului și sudului. Fiecare are picioare uriașe, turnate în bronz, înțepenite bine pe gâtul victimelor. Este o pictură viguroasă și biruitoare. Păcătoșii pe care păzitorii i-au distrus sunt jucători de noroc nesăbuiți, prostituate care plâng, fumători de opiu vlăguiți, criminali cu fața neagră și alții ca ei. Plasarea picioarelor arată înfrângerea dușmanilor. „Statul în picioare” și chiar „sărutul picioarelor” sunt acte tradiționale de supunere și umilință.

În astfel de locuri este o problemă delicată ce faci cu picioarele. La intrarea în templul lui Buda, făcut din smarald din Bangkok, Tailanda, nu doar te descalți, ci, odată intrat în altar, trebuie să fi foarte atent să nu-ți orientezi degetele spre imaginea împodobită. Paznicii templului stau pe lângă ziduri, ca să fie siguri că astfel de atitudini ireverențioase nu vor avea loc.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.