Gândul de dimineaţă – 30 noiembrie 2015
Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel?
( Matei 5:47 )
Știm că zâmbetele au un efect benefic asupra organismul uman, însă cine ar îmbrățișa un străin pe stradă, mai ales în România, unde educația rece a comunismului ne-a lăsat puțin inhibați când vine vorba de arătarea afecțiunii? Tinerii din asociația studențească Amicus au derulat un experiment în acest sens.
Pe 21 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, în parcul Alexandru Ioan Cuza din București a fost amenajată o „Stradă a Binelui”. Părinții, bunicii și prichindeii care au vizitat parcul au putut participa la ateliere de creație, au putut lăsa mesaje frumoase pe „Zidul Gândurilor” de bine, și-au putut face portrete și au putut pleca acasă cu diplome de „Cetățean de onoare”, dacă au reacționat corect la diferite provocări, realizate spontan de studenții participanți la acțiune.
Lângă o pancartă pe care era scris „Nu te cunosc, nu te văd, dar am încredere în tine. Dacă ai și tu încredere în mine, îmbrățișează-mă”, stătea un tânăr legat la ochi, dar cu mâinile larg deschise, care aștepta un răspuns la apelul său. Copii, dar și persoane în vârstă, femei, dar și bărbați, i-au dovedit că se poate trece peste bariere pentru a pune un zâmbet pe fața cuiva. Partea cea mai frumoasă este că cei care îl îmbrățișau păreau să fie cei mai încântați.
De fapt, aceasta este și ideea proiectului derulat în 132 de țări: consolidarea relațiilor sociale și crearea unei atmosfere prietenoase, relaxate, care să îi ajute pe trecători și să îi detensioneze de stresul cotidian. Tinerii au derulat activități care să încurajeze manifestarea recunoștinței, a spontaneității și a atitudinii pozitive, dar și simțul civic și respectul față de oamenii de lângă noi, fără a aștepta nimic în schimb.
Semnele Timpului
solascriptura.ro
Lasă un răspuns