Gândul de dimineaţă – 6 noiembrie 2015

6th nov. 2015

Deschide-ți gura, judecă cu dreptate și apără pe cel nenorocit și pe cel lipsit.

( Proverbe 31:9 )

Ce faci dacă auzi că vecinii tăi se ceartă? Cel mai probabil, nimic. Ce faci însă când realizezi că ceea ce se aude nu este o simplă discuție în contradictoriu, ci un abuz? Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor ( ADRA România ) a lansat o campanie de informare cu privire la posibilitățile de reacție în cazul asistării la un incident de abuz domestic: „E treaba ta!”

„Violența în familie este de multe ori trecută sub tăcere, atât de victime, cât și de martori. Este un subiect despre care se vorbește cu dificultate, pentru că nu ști exact ce ai putea face pentru a nu strica mai rău. În același timp, societatea românească este însă la începutul drumului privitor la susținerea drepturilor femeilor și a egalității de gen într-un mod funcțional pentru familie. Așa că am gândit această campanie pentru a fi de ajutor celor care trec printr-o astfel de dramă și a-i învăța ce pot face pentru a avea libertatea necesară dezvoltării oricărei ființe umane”, a declarat psiholog Alina Bordaș-Mohorea, coordonatoarea proiectului.

Agenția a pus la dispoziție materiale cu sfaturi concrete despre cum să reacționezi dacă ești abuzat(ă), cum să obții un ordin de restricție și cum să rămâi în siguranță după ce ai scăpat din ghearele agresorului. Află concret cum să reacționezi în caz de abuz.

Din anul 2009, organizația furnizează servicii sociale pentru victimele din București, prin Centrul de Primire în regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie, își propune deschiderea de noi centre de consiliere și/sau adăposturi în alte zone din țară care nu au astfel de servicii, cum este cazul județului Vrancea. ADRA România a participat la concursul de proiecte de responsabilitate socială Teimplici.ro, ediția 2014, organizat de Telekom România, și s-a numărat printre cei 10 câștigători.

Semnele Timpului.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.