Gândul de dimineaţă – 4 decembrie 2016

4th dec. 2016

Cei sădiţi în Casa Domnului înverzesc în curţile Dumnezeului nostru. Ei aduc roade şi la bătrâneţe; sunt plini de suc şi verzi, ca să arate că Domnul este drept, El, Stânca mea, în care nu este nelegiuire.

( Psalmi 92:13-15 )

Chiar dacă a împlinit în luna august 101 de ani, Felimina Rotundo, din Buffalo, statul New York, are de gând să meargă la muncă până când nu o să mai fie capabilă să se ţină pe picioare sau o să moară.

Exemplul său a atras atenţia mai multor televiziuni americane, iar bătrâna a devenit un fel de celebritate locală. Aceasta a povestit că munceşte de la 7:00 dimineaţa la 18:00 seara timp de şase zile pe săptămână şi că nu ar renunţa la ceea ce face pentru nimic în lume.

În ceea ce o priveşte, femeia este convinsă că secretul longevităţii sale stă tocmai în faptul că are o activitate. Mai mult, Rotundo spune, mai în glumă, mai în serios, că prea mulţi oameni ies mult prea devreme la pensie şi ajung să se plictisească de moarte pentru că nu mai fac nimic şi irosesc timpul. „Cred că este prea devreme să ieşi la pensie la 65 de ani. Dacă m-aş fi pensionat la 65 de ani, ce aş fi făcut până acum? O luam razna. Muncesc pentru că îmi place să fiu în preajma oamenilor”, a declarat femeia.

Întrebată care ar fi vârsta potrivită pentru a ieşi la pensie, bătrâna a precizat că 75 de ani, dar şi atunci numai dacă intervine vreo problemă de sănătate. Femeia încă munceşte la curăţătoria de haine din Buffalo pe care o deţine, devenind un fel de mascotă a locului.

Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.