Gândul de dimineaţă – 3 decembrie 2016

3rd dec. 2016

Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.

( Luca 9:23 )

Maxie Dunman a prezentat experienţa unui om de afaceri american, care a călătorit până în Europa pentru a vedea piesa de teatru „Patimile lui Hristos”. Ajuns la acest spectacol, omul de afaceri a avut oportunitatea de a-l întâlni personal chiar pe Anton Lany, actorul care interpreta rolul Domnului Isus.

Observând pe scenă crucea care era folosită în actul răstignirii, omul de afaceri i-a cerut soţiei să-i facă o poză în timp ce el avea să poarte crucea. Când acesta s-a plecat să ridice crucea pe umăr, şi-a dat seama că aceasta era din lemn masiv şi a trebuit să depună un efort deosebit ca să o ridice de la podea.

Surprins de greutatea crucii, omul de afaceri i-a spus actorului:

– Tu porţi o cruce aşa de grea la fiecare spectacol? Credeam că este scobită pe interior şi e numai o ficţiune, nicidecum o cruce reală!

Actorul s-a uitat ţintă la el şi i-a răspuns:

– Oameni din toată lumea vin aici în Bavaria ca să urmărească această piesa de teatru şi scena răstignirii pe care o interpretez. Cum aş putea să-i înşel fără să trăiesc o experienţă reală? N-aş putea să interpretez actul răstignirii dacă n-aş simţi cu adevărat greutatea crucii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.