Gândul de dimineaţă – 30 martie 2016

30th mart. 2016

Căci orice făptură este ca iarba, şi toată slava ei, ca floarea ierbii. Iarba se usucă şi floarea cade jos, dar Cuvântul Domnului rămâne în veac.

 ( 1 Petru 1:24-25 )

Celso Borges Pereira era un copil normal și un copil frumos. La 15 ani, a început să participe și să câștige competiții de modeling. În final, a participat și la un show televizat de genul „Supermodele”, care i-a adus faima în țara sa natală, Brazilia.

Cam în același timp, oamenii au început să îi spună că seamănă izbitor cu păpușa Ken. Se pare că aceste remarci au fost atât de dese, încât Celso a făcut o fixație pentru păpușă și l-a făcut să își dorească să devină el însuși o păpușă umană. Obsedat de perfecțiunea frumuseții fizice a păpușii, Celso a început să își identifice trăsăturile care nu semănau și să le schimbe cu ajutorul chirurgiei estetice. După multiple operații, care ar fi costat mai mult de 60.000 de dolari, Celso a devenit una dintre păpușile umane Ken.

Dar anul trecut, Celso a primit un diagnostic care i-a schimbat semnificativ gândirea. Întimpul unor analize de sânge pentru una dintre operațiile chirurgicale, doctorii au descoperit că are o formă rară și agresivă de leucemie. Avea 20 de ani și era pe moarte. Impactul a fost imediat. „Încep chimioterapia și trebuie să recunosc că sunt îngrijorat de unele efecte secundare, greață, pierderea părului, dar nu mai sunt preocupat de problema esteticii. Pentru mine, asta nu mai contează. Ce contează este sănătatea, pentru care o să lupt”, spunea el în ianuarie.

Pe parcursul celor cinci luni în care s-a luptat cu boala, Celso a trebuit să se confrunte și cu deteriorarea sa fizică, a ceea ce devenise identitatea lui și de asemenea o imagine națională. A început cu pete pe piele, gingii sângerânde, pierderea părului și s-a terminat cu o umbră palidă, blocată într-un scaun cu rotile.

Pe 18 mai, în pragul morții, Celso spunea că oricine vrea să fie frumos, să fie perfect, să atragă atenția asupra propriei persoane încearcă probabil să suplinească lipsa dragostei din viață. Dacă ar fi trăit, nu ar mai fi făcut operații și nu ar mai fi dus aceeași viață.

Semnele Timpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.