Gândul de dimineaţă – 3 februarie 2016

3rd feb. 2016

Căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului și El vede toate cărările lui.

 ( Proverbe 5:21 )

Lauren Thierry știe foarte bine că, pentru un copil cu autism, un lucru atât de simplu precum a se îmbrăca poate fi o sarcină dificilă, chiar și la o vârstă mare. Fiul ei, Liam, în vârstă de 17 ani, încă se mai luptă să învețe să se îmbrace singur. Gândul că nu va putea fi mereu alături de Liam pentru a-l ajuta a speriat-o pe Lauren, dar a și motivat-o. De dragul lui și al altor copii cu aceeași problemă, Lauren a creat o linie specială de haine.

Ideea i-a venit în timpul unui meci de basseball. Liam avea 13 ani pe atunci și avea nevoie la toaletă. S-a dus, desigur, la toaleta bărbaților. Singur. Însă când a ieșit de acolo avea pantalonii în vine, fiindcă nu reușise să își încheie fermoarul. Atunci Lauren s-a hotărât să deseneze chiar ea hainele care să nu fie insipide și monocrome, așa cum erau până atunci hainele sport pe care Liam le îmbrăca mai ușor decât pe cele elegante, ci să aibă și bun gust, dar să fie și simplu de îmbrăcat.

Fără pic de experiență în domeniul modei, Lauren a reușit să creeze haine fără spate și față, fără nasturi, pe care le pot îmbrăca nu doar copii autiști, ci orice persoană cu dizabilități cognitive și implicit probleme la îmbrăcat.

„Acestea sunt haine bune de cumpărat de mame care știu că nu vor trăi pentru totdeauna. Sunt haine care îi vor lansa pe copiii lor pe traiectoria spre independență”, a declarat ea.

Hainele create de Lauren mai au însă o particularitate. Unele dintre ele pot fi dotate cu dispozitive GPS, astfel încât părinții să își poată localiza cu ușurință copiii. „Dacă ai simțit vreodată golul acela în stomac, gândindu-te – unde este copilul meu cu probleme speciale, care nu poate vorbi și nici nu poate spune nimănui unde locuiește – vei înțelege”

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.