Gândul de dimineaţă – 26 februarie 2017

26th feb. 2017

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.

( Proverbe 22:6 )

În septembrie 2014, Sonja Singh, o mămică rămasă fără serviciu, s-a gândit să transforme păpuşile Bratz în păpuşi naturale, mult mai potrivite pentru cele mici. Ea le îndepărtează machiajul strident, le împleteşte părul şi le îmbracă cu hăinuțe croşetate. Toate acestea pentru ca fetiţele să-şi dezvolte creativitatea, nu să primească modele prefabricate.

Fenomenul a luat amploare şi din ce în ce mai multe mămici sunt atente la jucăriile copiilor. De aceea Wendy Tsao, o artistă din Vancouver, s-a gândit să exploreze ideea prin care păpuşile pot avea un impact foarte mare asupra identității unui copil.

Jucăriile pot fi o sursă de mândrie pentru ei, iar uneori ele le pot oferi confortul de care au nevoie în unele momente în care sunt descurajați. Păpuşile pe care le găsesc părinții în magazine sunt fie personaje Disney, fie personaje din filmele de la Hollywood, care limitează cumva imaginația copilului.

Există oameni care sunt eroi în viața de zi cu zi, nu doar în seriale amuzante. Ei inspiră inteligență şi curaj, iar pentru unii pot fi adevărate modele de urmat. Pot fi copiii inspirați de aceste jucării? Îşi pot pune ele amprenta asupra personalității lor?

Wendy este de părere că da şi de aceea a realizat aceste păpuşi adaptate după persoane pe care le admiră, precum J.K. Rowling, Malala şi Roberta Bondar. Merită să luăm în considerare acest proiect care ne arată că perfecțiunea nu există şi că modelele pe care ni le alegem în viață sunt în strânsă legătură cu păpuşile şi copilăria!

Cristina Bazavan

One comment on “Gândul de dimineaţă – 26 februarie 2017

  1. An additional problem is that game titles are typically significant in nature with all the principal give attention to studying in lieu of enjoyment. Though, it has an enjoyment factor to maintain your sons or daughters engaged, every sport is frequently designed to improve a particular experience or program, such as math as well as research. Interesting write-up.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.