Gândul de dimineaţă – 26 decembrie 2015

26th dec. 2015

Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Iată, voi face neamurilor semn cu mâna şi-Mi voi înălţa steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în braţele lor şi vor duce pe fiicele tale pe umeri.»

( Isaia 49:22 )

Cu mai bine de un secol în urmă, un englez se afla în Cuba. El locuise, pentru o vreme, în America şi devenise cetăţean american. La scurt timp după sosirea lui în Cuba, în 1867, a izbucnit războiul civil. Autorităţile locale au crezut că este spion, l-au arestat, l-au judecat şi l-au găsit vinovat. S-a emis un ordin pentru execuţia sa. Procesul se desfăşurase în limba spaniolă, astfel că bietul om nu ştia ce urma să se întâmple. În cele din urmă, când şi-a dat seama că fusese găsit vinovat şi că urma să fie împuşcat, a trimis atât după consulul britanic, cât şi după cel american. El le-a spus întreaga poveste, şi-a susţinut nevinovăţia şi le-a cerut protecţia, ca cetăţean al acestor ţări.

Consulii i-au cercetat cazul şi au descoperit că omul spunea adevărul. Ei s-au dus la generalul cubanez şi i-au spus: „Omul pe care l-ai condamnat la moarte este nevinovat.” Dar generalul le-a răspuns: „El a fost judecat după legile noastre şi a fost găsit vinovat. De aceea, trebuie să moară!”

A sosit dimineaţa când trebuia să aibă loc execuţia. Soldaţii au săpat un mormânt şi au pus în el un coşciug cu capacul deschis. L-au aşezat pe condamnat la marginea gropii şi l-au legat la ochi cu o pânză neagră. În timp ce soldaţii aşteptau ordinul de tragere, consulii au sosit în grabă la locul execuţiei. Consulul britanic a sărit imediat din trăsură, a luat steagul Imperiului Britanic şi l-a înfăşurat pe condamnat în el. Consulul american a făcut la fel cu steagul Statelor Unite. Apoi, ei s-au adresat ofiţerilor cubanezi: „Trageţi asupra acestor steaguri, dacă îndrăzniţi!” Aceştia nu şiau putut asuma acest risc. Steagurile reprezentau două guverne puternice şi astfel au salvat viaţa acestui om.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.