Gândul de dimineaţă – 24 decembrie 2016

24th dec. 2016

Cine are milă de sărac împrumută pe Domnul, şi El îi va răsplăti binefacerea.

( Proverbe 19:17 )

Yogi Omar nu prea mai avea bani atunci când un cerşetor l-a oprit pentru a-i cere mărunţiş; aşa că l-a refuzat şi a plecat mai departe. Însă, după câţiva paşi, ceva l-a convins să se întoarcă şi să-i ofere nevoiaşului o masă caldă şi câteva haine pe care le avea acasă şi nu le mai folosea.

Omar a fost surprins când bărbatul care cerşea l-a refuzat… în schimb, acesta s-a oferit să-l ajute pe Omar. „Cerşetorul” s-a dovedit a fi un om bogat care participa într-un proiect personal, de genul „acte de bunătate făcute la întâmplare”: în fiecare noapte din săptămâna dinainte de Crăciun, timp de trei ore, bărbatul se îmbrăca în haine ponosite şi cerşea la colţul unei străzi. „Mi-a spus că face acest lucru în fiecare an împreună cu familia sa,” povesteşte Omar, „pentru că vor să vadă cine are un suflet bun şi ar da o mână de ajutor unor oameni mai puţin norocoşi. Mi s-a părut o nebunie.”

La rândul său, Omar i-a mărturisit că, iniţial, nu se oprise pentru că tocmai dăduse o grămadă de bani pe bilete până în Guangzhou, China, pentru a-şi vizita tatăl aflat pe patul de moarte. „Cerşetorul” l-a întrebat apoi cât plăteşte chirie. După ce Omar i-a răspuns, omul a scos din buzunar un teanc mare de bani şi i-a înmânat cei 469 de dolari necesari pentru a achita o lună de chirie.

Bărbatul deghizat în cerşetor a refuzat să-i spună lui Omar numele său adevărat, însă l-a rugat să continue să fie generos cu cei loviţi de soartă şi să nu se schimbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.