Gândul de dimineaţă – 21 ianuarie 2016

21st ian. 2016

Căci celui ce are, i se va da și va avea din prisos; iar de la cel ce n-are, se va lua chiar și ce are.

 ( Matei 13:12)

Un sărac, auzind că ban la ban trage, ce se gândi el, ce plănui, că își dezleagă chimirul și, scoțând o para, o legă cu ață și se duse la visterie. Râzând, își zise în sine: „Dacă o fi adevărată zicala, apoi o să mi se umple chimirul de bani”.

Atunci își aruncă paraua pe ferestră în visterie și tot o săltă, trăgând de ață cu o mână; cu cealaltă își ținea chimirul, urmărind ca orice va cădea din visterie să cadă în chimir. Din gură nu înceta să zică: „Ban la ban trage !”

Dar tot trăgând mereu de ață și slăbind-o ca să se lase banul în visterie, obosi. Și fără să bage de seamă că ața se rosese, trase mai cu mânie de vreo două, trei ori, când, deodată, văzu că se rupse ața și paraua căzuse în visterie.

Atunci săracul stătu și cugetă: „Adevărat. banul la ban trage; adică, cei mai puțini la cei mai mulți. Vezi, asta nu mi-a venit în gând până n-am văzut-o cu ochii mei ”.

Petre Ispirescu

Nu și se pare și ție nedrept? Citește din Biblie pasajul relatat în Evanghelie după Matei capitolul 13, de la versetul 1 la 23.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.