Gândul de dimineaţă – 20 martie 2016

20th mart. 2016

Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!

 ( Marcu 10:45 )

Anul trecut îmi căutam o asistentă personală și am dat un anunţ la ziar, care a primit un număr de ordine. Cred că am primit trei sute de răspunsuri. Aproape toate începeau cam în felul următor: „Acesta este un răspuns la anunţul dumneavoastră din ziarul Times de duminică, având numărul de ordine 299. Aș dori să candidez pentru postul pe care îl oferiţi. Am 26 de ani etc…”

Dar una dintre candidate a fost isteaţă. Ea nu a vorbit despre ceea ce dorea ea. A vorbit despre ceea ce doream eu. Scrisoarea ei suna așa: „Stimate domn, veţi primi probabil două sau trei sute de scrisori ca răspuns la anunţul dumneavoastră și, pentru că sunteţi un om ocupat, nu aveţi timp să le citiţi pe toate. Așa că dacă veţi merge chiar acum la telefon și veţi forma numărul…, voi fi bucuroasă să vin acolo și să deschid scrisorile, să le arunc la coș pe cele fără importanţă, iar pe celelalte să le supun atenţiei dumneavoastră. Am 15 ani de experienţă…” Apoi continua numindu-i pe oamenii importanţi pentru care lucrase.

În momentul în care am primit acea scrisoare, mi-a venit să ţopăi de bucurie. Am pus imediat mâna pe telefon și am rugat-o să vină la biroul meu, dar era prea târziu… Mi-o răpise un alt angajator. O femeie ca aceea are lumea afacerilor la picioare.

Dale Carnegie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.