Gândul de dimineaţă – 19 noiembrie 2015

19th nov. 2015

Dă înțeleptului, și se va face și mai înțelept; învață pe cel neprihănit, și va învăța și mai mult !

( Proverbe 9:9)

În 2004, Daniel Tammet a devenit cunoscut publicului larg după ce a „recitat” din memorie primele 22.414 zecimale ale constantei Pi ( 3,141592…… ), în 5 ore și 9 minute, fără să comită nicio eroare. Performanța sa a avut loc la Muzeul de istorie a Științei din Oxford și a determinat stabilirea unui record european.

În același an, Daniel a fost diagnosticat cu sindromul savantului autist. El poate să realizeze o serie de sarcini mintale complexe și să învețe cu o rapiditate de care mințile „normale” nu sunt capabile.

Astfel de cazuri sunt comune în rândul persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, iar Daniel spune că diferențele dintre mințile savante și mințile non-savante au fost exagerate de reprezentanții industriei medicale. Potrivit spuselor sale, acele capacități uluitoare nu reprezintă rezultatul unui „capriciu” genetic, ci mai degrabă rezultatul unei forme bogate și complexe de gândire asociativă și imaginație. El mai spune că gândirea autistă este de fapt o variație extremă a genului de gândire al tuturor oamenilor, indiferent dacă este vorba de visarea cu ochii deschiși în timpul zilei sau de folosirea în vorbire a calambururilor și a metaforelor.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.