Gândul de dimineaţă – 19 februarie 2016

19th feb. 2016

Nu te lăsa biruit de cel rău, ci biruiește răul prin bine.

 ( Romani 12:21 )

Părinții lui Gavin Joseph au aflat încă de când băiatul avea 3 ani că suferă de sindromul Asperger ( o tulburare din spectrul autist ) și deficit de atenție ( ADHD ). Și nu le-a fost ușor. Mama lui, Cortnie Stone, povestea că deși „Asperger nu este un handicap care se vede, este totuși unul care îngreunează stabilirea unor relații sociale sau emoționale.”

Sindromul de care suferă Gavin l-a împiedicat să mențină prietenii de lungă durată, în parte și fiindcă adolescentul are tendința de a se izola. „Gavin a petrecut ani în șir învățând ceea ce societatea consideră și nu consideră adecvat, și astfel a reușit să nu jignească pe nimeni și să nu iasă în decor,” mărturisea Cortnie. Însă adolescența este perioada în care tinerii își resetează iar și iar identitatea și valorile, ceea ce face foarte dificil pentru Gavin să rămână motivat să respecte normele atunci când vede cum ceilalți nu le respectă.

Într-o zi, mai mulți adolescenți îl bârfeau în gașcă pe Gavin, intrigați de cât de „ciudat”este că puștiul stă mereu singur, participă la evenimente de capul lui și privește atent oamenii. Spuneau că e „dubios” cum vrea el să se împrietenească cu oameni pe care nu-i cunoaște. A doua zi, un adolescent care se întâmplase să audă discuția, a decis să ia problema în mâini. Fără să fi vorbit vreodată până atunci cu Gavin, l-a atras în mijlocul unui grup de tineri, care l-a rândul lor nu îl cunoșteau pe Gavin, și l-au lovit cu pumnii, l-au strâns de gât și l-au bătut până l-au lăsat lat, „ca să-și învețe lecția.”

Gavin nu a depus plângere la poliție, însă a cerut ca orele în folosul comunității pe care bătăușii sunt obligați să le efectueze, să aibă loc la un centru pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, agresorii vor trebui să scrie un referat despre sindromul Asperger și să urmărească o declarație video de 20 de minute, înregistrată de Gavin în prezența familiilor bătăușilor, „pentru ca toți să înțeleagă răul pe care l-au făcut și să vadă întregul incident din perspectiva lui”, spune mama.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.