Gândul de dimineaţă – 12 februarie 2016

12th feb. 2016

El va ședea, va topi și va curăți argintul; va curăți pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămurește aurul și argintul, și vor aduce Domnului daruri neprihănite.

 ( Maleahi 3:3 )

Topitorul stă răbdător deasupra creuzetului, în timp ce căldura focului topește zgura. Oră după oră, el muncește până când fața lui se poate reflecta în aurul sau argintul lichid. Până când metalul nu este purificat, artistul nu poate crea obiecte de artă.

Meșteșugarii chinezi ai dinastiei antice Shang (1523-1028 î.Hr.) au turnat containere din bronz, nu numai pentru uz casnic, dar și pentru serviciile rituale de la temple. Frumos conturate și minunat inscripționate, vasele sacre sunt acum printre cele mai prețioase tezaure naționale chinezești.

Artizanii care au ales să creeze în bronz au avut o chemare înaltă. Nu numai că au produs cel mai pur metal topit pentru scopuri sacre, dar, adesea, ei făceau sacrificiul suprem, ca să impregneze în vas „spiritul” puternic. Pentru a-și îndeplini această sarcină mistică, dar îngrozitoare, ei își aruncau soția sau copilul în metalul fierbinte, pentru ca să devină o parte din suprafața vasului din templu. Câteodată, topitorul însuți se arunca în cazanul mortal.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.