Gândul de dimineaţă – 11 decembrie 2015

11th dec. 2015

O, de ar ţinti căile mele la păzirea orânduirilor Tale!.

( Psalmul 119:5 )

Dolly Shivani Cherukuri a împlinit anul acesta trei ani. Dar înainte de această aniversare a intrat în Cartea Recordurilor din India pentru cât de bine trage cu arcul.

La un eveniment organizat în luna martie, fetița a fost testată de către personalități din sport și oficiali din partea Cărții Recordurilor. Dolly Cerukuri a tras 36 de săgeți către o țintă aflată la 5 metri depărtare, după care a repetat exercițiul de la o distanță de 7 metri, acumulând în total 388 de puncte.

Tatăl fetei, Satyanarayana Cherukuri, deține o academie pentru tragerea cu arcul în localitatea Vijaywada, iar fiul acestuia, Lenin Cherukuri, a fost un arcaș cunoscut la nivel internațional, devenit între timp antrenor. După moartea acestuia în 2010, în urma unui accident de mașină, Cherukuri a hotărât să mai facă un copil cu ajutorul unei mame surogat.

Acest copil avea să fie „modelat” pentru a deveni arcaș. În mod normal, copiii care vor să facă acest sport de profesie se antrenează nu mai mult de 2, 3 ore pe zi, însă Dolly, provenind dintr-o familie de arcași, este capabilă de mai mult, susține tatăl acesteia. Pentru a nu fi prea grele pentru ea, tatăl ei i-a făcut săgeți speciale, din fibră de carbon. Următoarea țintă este Cartea Recordurilor Guiness.

Reușita lui Dolly este excepțională atât pentru că ea este foarte tânără, dar și pentru că provine dintr-o țară săracă, unde șansele copiilor la un viitor de succes sunt reduse.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.