Copilul si televizorul

8th oct. 2012
copilul si televizorul

Tinerii din generaţia de azi riscă să dezvolte o dependenţă de ecranele televizorului şi calculatorului, care ar putea să ţină toată viaţa, avertizează medici de top din Marea Britanie, la conferinţa anuală din Glasgow a Royal College of Paediatrics and Child Health’s.

Numărul în creştere de tineri dependenţi de tehnologie ar putea forma o generaţie cu prejudicii mari asupra organismului, precum şi asupra creierului. Conform celor mai recente statistici, copiii britanici de 12 până la 15 ani petrec în medie mai mult de şase ore pe zi în faţa ecranelor, relatează Daily Mail.

Iar această cifră este valabilă doar pentru consumul domestic, nu şi pentru utilizarea calculatorului la şcoală sau a altor gadget-uri, cum ar fi smartphone-urile sau tabletele digitale, în timpul liber. Dr. Aric Sigman avertizează că părinţii care folosesc tehnologia pe post de dădacă îşi condamnă copiii la o viaţă marcată de probleme de sănătate. El sugerează ca televizorul să fie interzis pentru copii mici şi sever reglementat pentru tineri.

Munca sa şi studiile anterioare conduse de alţi cercetători leagă timpul petrecut în faţa ecranelor de probleme de sănătate precum obezitate, colesterol ridicat, hipertensiune arterială, lipsa de atenţie, tulburări de somn şi chiar autism. Unele dintre aceste probleme pot fi cauzate de supra-alimentaţie şi lipsa de exerciţiu fizic, altele de modificări hormonale sau efecte asupra atenţiei şi puterii de concentrare.

sursa: semneletimpului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.