Gândul de dimineaţă – 8 septembrie 2015

8th sept. 2015

Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate.

 ( Evrei 11:6 )

Chinezul Liu Lingchao îşi ia locuinţa în spate ori de câte ori pleacă din satul său natal ca să muncească la oraş, unde ajunge după o călătorie de trei zile.

Părăsit de nevastă în urmă cu şapte ani şi rămas fără slujbă, Liu Lingchao, în vârstă de 39 de ani, îşi câştigă traiul sortând gunoaie pe care le vinde centrelor de reciclare în cel mai apropiat oraş de satul său, Liuzhou, aflat la trei zile de mers pe jos.

Bărbatul a ajuns cunoscut ca „Omul-melc” pentru că face naveta cu o locuinţă improviziată pe care o cară în spinare, dar şi pentru că din cauza poverii se deplasează foarte încet. Liu s-a gândit la această soluţie pentru că nu dorea să doarmă sub cerul liber, dar nici nu-şi permite să dea bani pe cazare în timpul cât munceşte la oraş.

Ori de câte ori vrea să facă un popas, Liu nu trebuie decât să se retragă în „cochilia” sa, iar în oraş doarme la adăpostul casei portabile, unde are aşternuturi şi alte obiecte folositoare. Atunci când trebuie să călătorească pe distanţe foarte mari, Omul-melc are o metodă de împachetare graţie căreia casa devine mai compactă, deci mult mai uşor de transportat.

În timp, bărbatul şi-a decorat casa cu flori de plastic şi are grijă să fie mereu ordonată şi curată pentru a nu deranja nici măcar locuitorii din cartierele selecte. Turiştii chiar îi oferă bani pentru a se fotografia împreună cu el, un motiv în plus pentru ca Liu să-i aducă îmbunătăţiri locuinţei.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.