Gândul de dimineaţă – 8 ianuarie 2016

8th ian. 2016

Celui ce va birui îi voi da să mănânce din mana ascunsă și-i voi da o piatră albă; și pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l știe nimeni decât acela care-l primește.

( Apocalipsa 2:17)

A fost odată o regină care purta un nume de biruitor: Victoria. Pentru supușii ei, tărâmul creat de ea părea aproape indestructibil, devenind cel mai întins și puternic imperiu pe care lumea modernă l-a cunoscut vreodată. Ambițioasă și severă, a dat tonul unei epoci a cuceririlor și a revoluției culturale, științifice și tehnologice, în care răsăreau și înfloreau personalități ce promiteau să schimbe destinul planetei.

Deși corăbiile ei astăzi nu mai străbat mările dinspre Indii sau Africa, încărcate cu poveri de santal, fildeș și diamante, numele acestei regine mai răsună și astăzi ca un ecou de pe cele mai îndepărtate locuri de pe glob: Cascada Victoria și Lacul Victoria în Africa, statele australiene Victoria și Queensland, Portul Victoria din Hong Kong, Vârful Victoria, Muntele Victoria în Aukland și în Wellington în Noua Zeelandă.

Cei 9 copii ai ei și cei 26 din cei 34 de nepoți care au atins vârsta maturității, s-au căsătorit în interiorul altor case regale sau familii nobile de-a lungul continentului, Regina Victoria câștigându-și astfel și renumele de „bunica Europei”.

Veronica Grigore

solascriptura.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.