Gândul de dimineaţă – 6 martie 2016

6th mart. 2016

 

Ascultați-Mă, casa lui Iacov și toată rămășița casei lui Israel, voi, pe care v-am luat în spinare de la obârșia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la nașterea voastră: până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețele voastre vă voi sprijini. V-am purtat și tot vreau să vă mai port, să vă sprijin și să vă mântuiesc.

 ( Isaia 46:3-4 )

Xie Xu și Zhang Chi au demonstrat cât de puternică poate fi o prietenie adevărată. Emoționanta legătură dintre cei doi liceeni este atât  de specială, încât a impresionat o lume întreagă.

Xie și-a petrecut ultimii trei ani având grijă de Zhang ca de un frate. Asta pentru că Zhang suferă de distrofie musculară, o boală ereditară incurabilă, care conduce la deteriorarea progresivă a mușchilor.

Între cei doi s-a legat o prietenie incredibilă de când au devenit colegi la liceul Daxu, din provincia chineză Jiangsu. Tot de atunci, Xie îl transportă zilnic în spate pe Zhang din campusul școlar unde locuiesc până la liceu și are grijă ca acesta să ajungă la toate cursurile. De asemenea, se îngrijește ca prietenul său să aibă haine curate și să mănânce trei mese pe zi, iar tot ceea ce face pentru el este absolut necondiționat.

„Poveste celor doi elevi este atât de impresionantă și emoționantă. Nu sunt rude, dar Xie a făcut toate acestea trei ani. Este cel mai frumos elev. Totodată, exercită o influență pozitivă asupra celorlați elevi, care îl ajută bucuroși pe Zhang. Cu sprijinul lor, Zhang nu a ratat nici un curs”, a declarat directorul adjunct al liceului, Guo Chunxi.

Mai mult, efortul lui Xie și boala lui Zhang nu au stat în calea performanței lor academice. Amândoi au rămas în fruntea clasei în ceea ce privește rezultatele școlare, în toți cei trei ani de liceu.

Semnele Timpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.