Gândul de dimineaţă – 6 decembrie 2015

6th dec. 2015

Așa vorbește Domnul: „Faceți dreptate dis-de-dimineață și scoateți pe cel auprit din mâna asupritorului.”

( Ieremia 21:12 )

Pe o stradă din Berlin a apărut un automat de unde, cu doar 2 euro (adică sub 10 lei), se poate achiziționa un tricou. Trecătorii ispitiți de un astfel de chilipir au plătit, au setat măsura dorită, însă, chiar înainte să apese butonul „Cumpără”, ceva inedit i-a pus pe gânduri. În fața ochilor, li s-a derulat imagini șocante cu realitatea tragică trăită de muncitorii din țările sărace, care confecționează haine vândute de marii producători la preț de nimic. „Fă cunoștință cu Manisha, una dintre milioanele de persoane care lucrează la hainele noastre ieftine, pentru un salariu de 13 cenți pe oră, zilnic, timp de 16 ore”, a fost mesajul pe care l-au putut citi cumpărătorii pe ecranul automatului.

Imaginile emoționante pe care le-au văzut nu i-au lăsat indiferenți pe cei care s-au oprit pentru a-și cumpăra un tricou la un „super-preț”. Pe chipurile lor s-au putut citi uimirea, tristețea, revolta sau dezaprobarea față de condițiile mizere în care sunt nevoiți să lucreze muncitorii fabricilor de textile din țările sărace.

„Mai vreți să cumperi acest tricou cu 2 euro ?” a fost întrebarea afișată pe ecran la final. Cumpărătorii au avut apoi de ales între a cumpăra tricoul sau a dona cei 2 euro. 8 din 10 oameni au ales să renunțe la chilipir pentru a dona cei 2 euro.

Inițiativa aparține organizației Fashion Revolution, care a ales special data campaniei pentru a coincide cu ziua în care, în 2013, peste 1.000 de oameni și-au pierdut viața, iar alte câteva mii au fost rănite, în urma prăbușirii clădirii Rana Plaza din Bangladesh. Construcția adăpostea mai multe ateliere de confecții, unde angajații lucrau la confecționarea de tricouri ieftine pentru renumite lanțuri de magazine de haine, precum Mango, C&A sau Benetton.

Semnele Timpului.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.