Gândul de dimineaţă – 5 septembrie 2015

5th sept. 2015

… dragostea este tare ca moartea.

 ( Cântarea Cântărilor 8:6 )

Filmul ”The Notebook” ( Jurnalul, 2004 ) face parte din acele filme ”epice” când vine vorba despre povești de dragoste inspiraționale. Pentru cei care i-au cunoscut pe Floyd și Violet Hartwig, este o mărturie că viața bate filmul și în cel mai frumos sens, nu doar în ce privește înclinația umană spre rău.

”Nu erau oameni speciali. Erau doi oameni decenți, care au rămas profund loiali unul celuilalt, indiferent de situație”, își amintește Donna Scharton despre părinții ei, care au murit pe 11 februarie. Cei doi erau căsătoriți de 67 de ani.

Floyd și Violet s-au cunoscut la școala de gramatică, dar relația lor a început doar după ce Floyd s-a întors din armată. S-au căsătorit pe 16 august 1947 și au avut trei copii: Donna, Carol și Kenneth. În fiecare dimineață la ora 4:30, Violet îi pregătea micul-dejun lui Floyd înainte să plece la serviciu, iar în fiecare seară îl aștepta să ia cina împreună.

În ultimii ani, Violet se pare că a suferit de demență și la sfârșitul lui 2014 situația s-a agravat. Tot atunci, fiica celor doi a primit un telefon de la medicul de familie, care i-a comunicat că tatăl ei suferea de insuficiență hepatică și că mai avea de trăit doar două săptămâni. Dar în ciuda faptului că propria sănătate se deteriora rapid și că de multe ori era în dureri, singura prioritate pentru Floyd era sănătatea soției lui.

Când și-au dat seama că ambii părinți se simt foarte rău, copii i-au internat împreună. Le-au apropiat paturile, astfel încât cei doi să se poată ține de mână. Astfel, Floyd s-a stins de viață ținând-o de mână pe soția lui, cea mai dragă avere din lume, și, deși că ea nu mai era coerentă, copiii i-au spus că soțul ei a murit. După cinci ore, a decedat și ea.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.