Gândul de dimineaţă – 5 iunie 2016

5th iun. 2016

Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.

( Exod 20:12 )

Un tânăr a mers la un interviu de angajare într-o companie mare. Directorul a văzut CV-ul său excelent şi l-a întrebat dacă a primit vreodată bursă de la şcoală. Tânărul i-a răspuns că nu; cel care l-a susţinut în anii de şcoală a fost tatăl său, care era fierar.

Apoi directorul i-a spus: „Arată-mi mâinile”. Tânărul îi întinde mâinile moi şi perfecte. Întrebat de ce nu l-a ajutat pe tatăl lui la muncă, tânărul a spus că acesta nu l-a lăsat pentru că şi-a dorit ca fiul lui să studieze şi să citească multe cărţi. Auzind aceasta, directorul l-a rugat să meargă acasă şi să-i spele mâinile tatălui său. „Mâine dimineaţă te aştept din nou în biroul meu.”

Ajuns acasă, tânărul l-a întrebat pe tatăl lui dacă îi va permite să îl spele pe mâini. Tatăl l-a privit surprins şi, jenat, i-a arătat mâinile. Tânărul l-a spălat încet. A fost prima dată când a observat că mâinile tatălui său sunt încreţite şi are atât de multe cicatrice. Vânătăile de pe mâini au fost preţul pe care l-a plătit pentru educaţia fiului său. În acea noapte, au stat de vorbă mult timp.

A doua zi, tânărul s-a dus la biroul directorului, care a observat lacrimi în ochii acestuia. Întrebat cum a decurs întâlnirea cu tatăl, tânărul a povestit: „I-am curăţat mâinile. Acum ştiu ce este de apreciat şi trebuie să recunosc că fără părinţii mei, nu aş fi ceea ce sunt astăzi. Acum îmi dau seama cât de greu luptă un om pentru pâine. Acum vreau să-mi ajut familia.”

La auzul acestor vorbe, directorul i-a spus: „Asta este ceea ce caut la oamenii mei. Vreau să angajez pe cineva care să ştie să aprecieze ajutorul pe care-l primeşte, care cunoaşte suferinţele altora şi că banii nu sunt totul în viaţă. Eşti angajat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.