Gândul de dimineaţă – 24 octombrie 2015

24th oct. 2015

Frica de Domnul este un izvor de viață, ea ne ferește de cursele morții.

( Proverbe 14:27 )

Exploratorul spaniol Ponce de Leon l-a însoțit pe Cristofor Columb în a doua sa călătorie spre America și a devenit guvernator la Puerto Rico. După aceasta, istoria se lasă în voia fanteziei. Auzind legendele indiene despre insula Bimini și ”fântâna tinereții” de acolo, Ponce de Leon a plecat să o găsească. Apele acelea miraculoase tentau regalitatea europeană la fel de mult ca aurul.

În duminica paște-lui din 1513, Ponce de Leon a debarcat lângă locul numit astăzi Sf.Augustin, pretinzând insula ca Pascua Florida ( Paștele înflorit ). Timpul a trecut și el a reprimat o revoltă a băștinașilor din Puerto Rico și a stabilit că Florida nu este insulă.

În cele din urmă, opt ani mai târziu, cu 200 de coloniști și turme de animale domestice, Ponce de Leon a pornit să îmblânzească Florida și să găsească fântâna din poveste. O întâlnire defectuoasă cu indienii i-a provocat o rană serioasă, iar corăbiile sale s-au retras în Cuba. Acolo moare la 61 de ani, departe de a fi descoperit ”izvorul vieții” pe care îl căutase.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.