Gândul de dimineaţă – 24 mai 2016

24th mai 2016

În toate privinţele v-am dat o pildă şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care Însuşi a zis: «Este mai ferice să dai decât să primeşti.»

( Faptele Apostolilor 20:35 )

” Fiecare gest altruist înseamnă mai mult decât a aduce fericire în viața celorlalți. Efectele pozitive ascunse ale generozității acționează inclusiv asupra celui care dăruieşte în mod necondiționat.

Generozitatea îți este răsplătită cu sănătate. Atunci când îți donezi cea mai de preț resursă – propriul timp – în scopul ajutorării celorlalți, contribui totodată la protejarea inimii tale, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Psychophysiology. Concluziile studiului arată că persoanele care oferă ajutor social celorlalți au tensiunea arterială mai mică decât cei care nu se implică în astfel de acțiuni. Mai mult, în urma cercetării a fost observat şi faptul că persoanele altruiste se bucură de un nivel mai mare de stimă de sine şi de eficacitate şi au mai rar episoade depresive sau de stres. De asemenea, cei mai generoşi se bucură şi de mai mult sprijin social din partea celor din jur. Oferindu-le ajutor celorlalți îți dăruieşti şi ție ceva: viață, potrivit unei cercetări publicate în American Journal of Public Health. „Concluzia noastră este că, ajutându-i pe ceilalți îți reduci riscul de mortalitate, în mod special prin micşorarea impactului asocierii dintre stres şi mortalitate”, a explicat autorul principal al studiului, dr. Michael J. Poulin.

Altruismul te ajută să îți clădeşti relații puternice cu ceilalți. Concluziile Proiectului Național pentru Căsnicii, din SUA, au arătat, de exemplu, că generozitatea este un factor esențial pentru fericirea în cuplu. „Soțiile şi soții care fac regulat, unul pentru celălalt, mici acte de bunătate, au mai multe şanse să aibă o căsnicie fericită. Adoptarea unei atitudini generoase şi iertătoare ajută, într-adevăr, la protejarea mariajului”, a declarat editorul asociat al raportului, Elizabeth Marquardt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.