Gândul de dimineaţă – 24 februarie 2016

24th feb. 2016

Sunt mic și disprețuit, dar nu uit poruncile Tale.

 ( Psalmul 119:141 )

Când ești adolescent, aprecierile prietenilor contează uneori mai mult decât orice altceva. Și când acestea sunt înlocuite de batjocură, e ușor să te scufunzi în sentimentul că ești lipsit de valoare.

La doar 3 ani, Dominic a fost diagnostigat cu leucemie, iar tratamentul chimioterapic pe care l-a urmat, deși a durat cât o treime din viața lui, nu l-a făcut niciodată pe Dominic să se plângă. Duritatea intervenției chimice i-a încetinit însă ritmul de creștere, iar colegii au râs de el că e prea scund.

Supărat de ironiile colegilor, micuțul Dominic a scris o poveste pe Instagram care a devenit rapid virală. În ea, băiețelul le spunea celor care au râs de el: „Oi fi eu scund, dar e mai bine să fi scund decât să fii mort… am avut cancer (în cazul în care nu știți, este MORTAL). Îmi place cine sunt acum și sunt foarte norocos că sunt încă în viață. Iar toți cei care vă credeți uriași, să știți că nu este cel mai grozav lucru de pe lume (puteți dezvolta probleme). Nu trebuie să fii înalt ca să câștigi. Și eu puteam să fiu înalt, însă Dumnezeu mi-a încetinit creșterea, ca eu să devin cea mai bună persoană care pot deveni. Gândiți-vă la asta înainte să numiți pe cineva scund…”

Impresionați au fost și jucătorii de fotbal american de la Philadelphia Eagles, care l-au invitat pe Dominic la un antrenament al lor. „Eu am 198 cm înălțime, însă mă uit în sus la acest puști”, declara Brandon Blair, unul dintre jucătorii echipei.

„Copiii și oamenii ca el ne inspiră pe noi toți”, a spus Blair.

Semnele Timpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.