Gândul de dimineaţă – 21 februarie 2016

21st feb. 2016

Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!

 ( Apocalipsa 1:3 )

Mai mult decât instrumente pentru deschiderea minților și a granițelor către noi universuri, cărțile îi transformă în mod vizibil și pozitiv pe cei care le deschid, iar beneficiile lor se răsfrâng nu doar asupra minții, ci și asupra sănătății cititorilor.

Cititul este una dintre cele mai eficiente metode de reducere a stresului, mai puternică decât efectul de relaxare al muzicii sau al unei plimbări, potrivit unui studiu efectuat de experții de la Universitatea din Sussex. Rezultatele au arătat că o carte poate diminua stresul cu până la 68%, iar efectele pot fi observate chiar înainte de a începe activitatea ca atare. Doar șase minute de citit au contribuit vizibil la reducerea tensiunii din mușchi și a ratei bătăilor inimii.

„Chiar nu contează ce carte citești; prin faptul că te pierzi într-o carte cu totul captivantă poți scăpa de grijile și stresul lumii reale și poți petrece puțin timp explorând domeniul imaginației autorului. Este mai mult decât o metodă de amuzament, este o angajare activă a imaginației, în timp ce cuvintele imprimate pe pagină îți stimulează creativitatea și te ajută să intri în ceea ce este, în esență, o stare modificată a conștiinței”, a declarat autorul studiului, dr. David Lewis.

Pentru că stimulează activitatea mentală, cititul de-a lungul vieții joacă un rol important pentru protejarea sănătății creierului și reducerea riscului de Alzheimer, arată un alt studiu. Rezultatele au arătat că declinul abilității de memorare a fost mai mic în cazul celor care au participat la activități stimulante pentru creier de-a lungul vieții, comparativ cu ceilalți.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.