Gândul de dimineaţă – 20 iunie 2016

20th iun. 2016

Isus a început să spună ucenicilor Săi: «Mai întâi de toate, păziţi-vă de aluatul fariseilor, care este făţărnicia.»

( Luca 12:1 )

Brooke Birmingham a trecut printr-un episod dureros, după ce a reuşit să slăbească un număr de kilograme impresionant. Avea aproape 150 de kilograme şi – prin sport, printr-o alimentație sănătoasă şi cu multă ambiție şi sprijin din partea apropiaților – a reuşit să ajungă la greutatea de 70 de kilograme.

Datorită reuşitei sale, jurnaliştii de la cunoscuta publicație Shape au invitat-o să îşi spună povestea inspirațională şi să ofere sfaturi de slăbit pentru cititori. Totodată, ei i-au cerut o fotografie de dinainte de a începe procesul de slăbit, precum şi una cu rezultatele actuale. Birmingham le-a trimis o imagine recentă cu ea purtând un costum de baie, în care se vedea pielea lăsată după pierderea a mai bine de 70 de kilograme.

La puțin timp după interviu, cei de la revista Shape au contactat-o pentru a o ruga să le trimită o altă fotografie cu rezultatele obținute după ce a slăbit, dar de data aceasta purtând un tricou. Birmingham a rămas stupefiată după acest mesaj. „Am înțeles că Shape e cunoscută pentru publicarea de fotografii cu femei în costum de baie sau în sutiene de sport. Acesta e corpul meu după o pierdere masivă de kilograme şi, refuzând să îmi arătați corpul (sau forțându-mă să îl ascund), Shape le oferă femeilor o falsă imagine a procesului de slăbire”, a fost replica ei.

„Acesta e tipul de corp pe care ar trebui să îl publice, pentru că le poate oferi speranță oamenilor. Speranța că pot slăbi sănătos şi, chiar dacă nu obțin abdomene pictate din oțel, sunt frumoase şi nu ar trebui să fie ruşinate de imperfecțiunile pe care le au. Femeile de azi sunt foarte expuse la ceea ce societatea vede ca fiind corpul ideal”, punctează ea pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.