Gândul de dimineaţă – 2 mai 2016

2nd mai 2016

Apele furate sunt dulci şi pâinea luată pe ascuns este plăcută!

( Proverbe 9:17 )

Aşa e că n-aţi văzut niciodată un pepene făcând cu ochiul? Nici eu nu am văzut. Mai întâi, cum să facă un pepene cu ochiul, când el n-are ochi? Totuşi, Niculae m-a oprit săptămâna trecută să-mi spună:

– Ionică dragă, nu mai am pace de ieri. Am trecut pe lângă grădina lui nea Pandele şi nişte pepeni grozavi mi-au făcut mie cu ochiul. Nu mă las până ce n-oi da iama în ei.

Am înţeles cum i-au făcut pepenii cu ochiul lui Niculae. Şi am înţeles că e pe cale să săvârşească o faptă rea. Să fure.

– Niculae! Niculae! Nu te văd bine. Mă tem că după ce ţi-au făcut pepenii cu ochiul, are să-ţi joace şi gârbaciul lui nea Pandele pe spinare. Ştii că nu e de glumit cu dânsul.

– Fugi de-aci, Ionică! Eşti un fricos. Aşa te-am ştiut întotdeauna.

– Nu-s fricos, dar sunt cinstit. Nu e mai cuminte să aduni bani şi să cumperi un pepene, doi, în loc să furi?

– Eh! Cum mai vorbeşti şi tu! Parcă dacă iei un pepene, doi, înseamnă că furi. Furi un bou, o pungă, o haină… Dar cu un pepene, înseamnă că-ţi potoleşti o poftă şi nimic mai mult. Mergi cu mine diseară?

– Ferească-mă Dumnezeu! Mai bine cumpăr. Sau dacă n-am bani, cer lui nea Pandele.

– Ţi-am spus că eşti un fricos şi un prost. Rabdă sănătos. Bună ziua. Niculae a plecat mânios, fiindcă n-am vrut să mă fac tovarăş la furtişagul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.