Gândul de dimineaţă – 19 octombrie 2016

19th oct. 2016

Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.

( Proverbe 31:30 )

Jamie Brewer a făcut mai mult decât să dărâme etaloanele exigente ale frumuseții intens mediatizate. Ea a făcut istorie, devenind primul model din lume cu sindrom Down care păşeşte pe catwalk-ul Săptămânii Modei din New York, ajungând astfel o sursă de inspirație pentru lumea întreagă.

„Tinerele şi femeile… (mă văd) şi spun «dacă ea poate, atunci şi eu pot». Este o adevărată inspirație să fiu un model de urmat pentru tinere, pentru a le încuraja să devină şi să arate cine sunt”, a declarat Jamie.

Inedita apariție a tinerei cu sindrom Down face parte din inițiativa designerului Carrie Hammer, cea care a pus bazele campaniei care şi-a propus să le inspire pe femei şi să le schimbe modul în care îşi percep propria persoană. De aceea a ales ca hainele realizate de ea să fie prezentate pe podium de clientele sale care pot servi drept modele inspiraționale, în locul modelelor.

Această campanie a debutat în 2014 şi avea să devină un pas important pentru reconstruirea încrederii în sine pentru cei care nu se încadrează în standardele nerealiste de frumusețe promovate. Tot în cadrul Săptămânii de Modă de la New York, dr. Danielle Sheypuk a devenit primul model din istorie în scaun cu rotile care „păşeşte” pe podiumul evenimentului.

Hammer este surprinsă şi entuziasmată de ecoul răsunător al campaniei. „Ceea ce îmi place la spectacolele noastre este că toată lumea zâmbeşte şi se simte bine. (…) Cred că e ceea ce oamenii aşteptau să vadă şi reacțiile pozitive ale tuturor sunt copleşitoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.