Gândul de dimineaţă – 18 august 2016

18th aug. 2016

Dumnezeu a dat lui Solomon înţelepciune, foarte mare pricepere şi cunoştinţe multe, ca nisipul de pe ţărmul mării.

( 1 Imparati 4:29 )

Au venit odată la regele Solomon două femei care se certau şi nimeni nu le putea face dreptate, căci nimeni nu putea afla adevărul. Iată ce se întâmplase: erau două tinere mame, care locuiau în aceeaşi casă şi care născuseră de curând fiecare câte un prunc. Regele Solomon a ascultat-o pe cea dintâi:

– Mărite împărat, cer dreptate, căci pruncul acestei femei a murit azi-noapte, iar ea, vicleana, l-a luat din braţele mele pe al meu, în timp ce eu dormeam şi acum susţine că este fiul ei şi că al meu ar fi murit. Nu e adevărat, pruncul acesta este al meu şi vreau să-mi dea copilul înapoi!

Solomon a ascultat-o şi pe cea de-a doua femeie. Aceasta susţinea sus şi tare că ea este mama copilului adus cu ele şi că cealaltă minte doar ca să-i ia copilul. Văzând că gâlceava dintre cele două femei nu conteneşte, regele şi-a dat seama cum o poate descoperi pe mincinoasă. S-a ridicat deodată cu hotărâre şi a strigat străjerilor:

– Aduceţi-mi de îndată sabia ca să tai acest copil pe din două şi fiecare mamă să ia jumătate, căci altfel văd că nu se pot împăca! Una dintre femei a amuţit de uimire, neştiind ce să zică, dar cealaltă, sfâşiată de durere şi plângând, a strigat:

– Nu, nu omorâţi pruncul! Mai bine să-l ia ea decât să moară copilul. Nu faceţi asta, mai bine renunţ eu la el, dar să trăiască decât să moară…

În acea clipă regele Solomon a ştiut că aceasta e femeia care spunea adevărul. A privit-o cu bunătate şi i-a zis:

– Fără nicio îndoială tu eşti mama pruncului, căci dragostea ta este capabilă de orice sacrificiu şi numai o mamă adevărată ar fi în stare de orice pentru a-i salva viaţa copilului. Ia-ţi fiul şi mergeţi în pace la casa voastră.

Vestea despre cum a ştiut regele Solomon să afle adevărul şi să împartă dreptatea s-a răspândit cu repeziciune în întreg regatul şi toţi oamenii Îi mulţumeau lui Dumnezeu că i-a binecuvântat cu un rege drept şi bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.