Gândul de dimineaţă – 17 septembrie 2015

17th sept. 2015

Spălaţi-vă deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe cari le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul!

( Isaia 1:16 )

Pentru majoritatea dintre noi, spălatul nu constituie o problemă la care să ne gândim prea mult, deoarece putem beneficia de un duş ori de câte ori avem nevoie. Însă pentru oamenii străzii, acest lucru este o adevărată provocare.

O organizaţie nonprofit, Lava Mae, a găsit o rezolvare inedită problemei celor aproape 6 400 de oameni ai străzii din San Francisco: au montat duşuri într-un autobuz. Acesta are două băi cu duşuri şi toalete, iar şamponul, săpunul şi prosoapele sunt oferite în mod gratuit. Iniţiativa a fost sponsorizată în mare parte de către Google, care a donat 100 000 de dolari, în proiectul Google Impact Challenge.

Până la înfiinţarea acestui autobuz cu duşuri, în San Francisco existau doar 8 locuri cu duşuri pentru oamenii străzii. Cele mai multe dintre ele se află în centrul oraşului, ceea ce face ca accesul celor de la periferie să fie foarte dificil. În plus, în cele 8 locuri se află doar 1 sau 2 duşuri, care nu acoperă necesităţile miilor de nevoiaşi.

Autobuzul cu duşuri a fost donat de către autorităţile oraşului, iar organizatorii speră să mai obţină şi altele, pentru a putea acoperi cererea existentă. Acestea vor fi conduse de către un voluntar şi vor face opriri în diferite locuri ale oraşului. Obiectivul Lava Mae este să ofere între 100 şi 125 de duşuri/autobuz/zi.

Potrivit planurilor sale, în cel de-al treilea an de la funcţionare, organizaţia va avea 4 autobuze care vor oferi 400-500 de duşuri pe zi. De asemenea, o altă ţintă este şi aceea de a colabora cu alte organizaţii menite să ajute oamenii străzii şi să le creeze acestora şanse la o viaţă mai bună. „După igienă, vine demnitatea şi după aceasta,oportunitatea”, susţin membrii organizaţiei.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.