Gândul de dimineaţă – 17 februarie 2017

17th feb. 2017

Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine, dar cine umblă după lucruri de nimic este fără minte.

( Proverbe 12:11 )

Un tânăr s-a îndrăgostit de o fată de bani gata. Cei doi au mers la câteva întâlniri până când fata a aflat că el nu provenea dintr-o familie înstărită. Cu toate acestea, tânărul a cerut-o în căsătorie. „Ce câştigi tu într-o lună, eu cheltui într-o zi! Cum de ţi-a trecut prin minte să mă ceri de soţie?”, i-a spus fata cu dispreţ. „Uită-mă şi caută-ţi o femeie care să îşi permită să trăiască în sărăcie cu tine!” Cu inima rănită, tânărul i-a urat numai bine în viaţă şi apoi a plecat.

După 10 ani, cei doi s-au întâlnit întâmplător într-un centru comercial, iar femeia bogată l-a abordat: „M-am căsătorit cu un tip care câştigă 16.000 de dolari pe lună! Puteai câştiga mai mult?” Femeia avea o răutate de nedescris în voce şi pe chip. Tânărul de altădată, devenit acum bărbat în toată firea, continua să suspine în sufletul său, dar de data aceasta îi era mai mult milă de ea decât de el.

Soţul femeii se apropie de cei doi şi îl salută pe tânărul îndrăgostit. „Bună ziua! Văd că o cunoaşteţi pe soţia mea.” Se întoarse apoi spre soţie: „Draga mea, vreau să ţi-l prezint pe şeful meu. El este responsabil pentru proiectul de 100 de milioane de dolari la care lucrez.” Femeia se uită la cei doi bărbaţi nedumerită. Soţul ei se întoarse spre şeful lui şi continuă: „Domnule Carter, am câteva idei legate de proiect pe care aş vrea să vi le prezint. Sper că veţi avea mâine timp să le discutăm.” Femeia a înţeles atunci că sărăntocul pe care l-a refuzat atunci este mai bogat decât soţul ei.

„Domnul Carter e un om umil pentru că a avut o viaţă tristă”, a început să-i povestească soţul după ce au rămas singuri. „Mi-a spus că a iubit o femeie şi a cerut-o în căsătorie, dar ea l-a refuzat, pentru că la vremea aceea nu avea bani. A muncit mult şi a devenit unul dintre cei mai de succes antreprenori din America. Bine că nu am întâlnit o astfel de femeie în viaţa mea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.