Gândul de dimineaţă – 13 martie 2016

13th mart. 2016

Cine dă săracului, nu duce lipsă,dar cine închide ochii, este încărcat cu blesteme.

 ( Proverbe 28:27 )

„Dacă îi întrebi de față cu alții, o să-ți spună că sunt bine. Dar dacă le iei mâncarea, o să înțelegi gravitatea situației lor”, spune Charolette Tidwell, o asistentă pensionară din statul american Arkansas, care susține o bancă de alimente pentru săraci.

Charolette Tidwell nu își poate imagina viața altfel decât ajutându-i pe cei din jur. Asta a făcut ca asistentă medicală și asta face 6 zile din 7, fără să e plătită, acum, când a ieșit la pensie. La 69 de ani, femeia spune că „ajutorarea altora este pur și simplu ceva în care am fost mereu implicată”.

În ecare lună, aproape 7.000 de oameni calcă pragul băncii de alimente pe care Charolette Tidwell o coordonează în Fort Smith, Arkansas, orașul în care s-a născut. Și, în ecare an, banca de alimente Antioch for Youth and Family oferă nu mai puțin de 500.000 de mese oamenilor nevoiași. La început, Charolette și-a folosit economiile din pensie pentru a putea pune pe picioare proiectul. Spune că se învățase să cumpere inteligent, știind de unde să ia mâncare ca să poată obține un maximum pentru suma plătită. Și folosea cât mai puțin utilitățile, ca să își reducă facturile. În prezent, mai mulți oameni încântați de ce a reușit ea i-au oferit donații pentru a putea continua proiectul.

„Am crescut în sărăcie și înțeleg toate problemele care se adună atunci când nu ai su cienți bani”, spune Charolette. „Nu pot să-mi imaginez că putem permite generației care ne-a crescut să ajungă la punctul în care să mănânce resturi ca pisicile și câinii…” adaugă ea. „Cred că ei sunt o populație de care se uită.”

Semnele Timpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.