Gândul de dimineaţă – 13 ianuarie 2016

13th ian. 2016

Iată începutul înțelepciunii: dobândește înțelepciunea și, cu tot ce ai, dobândește priceperea. Înalță-o, și ea te va înălța; ea va fi slava ta dacă o vei îmbrățișa.

 ( Proverbe 4:7-8)

La doar 20 de ani, Raul Oaida, un tânăr din Deva, a uimit lumea cu un proiect îndrăzneț, denumit „Super Awesome Micro Project”. El a construit un automobil funcțional, confecționat, cu mici excepții, numai din piesele popularului joc de construcții LEGO.

Întregul demers a fost posibil cu ajutorul antreprenorului Steve Sammartino, care a reușit să strângă 14 investitori pentru acest proiect, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter și a unui document de prezentare a proiectului.

Mașina a fost asamblată în totalitate în orașul Deva, iar apoi a fost livrată într-o locație secretă dintr-o suburbie din Melbourne, Australia. Pentru construcția automobilului au fost necesare jumătate de milion de piese LEGO. Chiar și motorul mașinii este construit din piese LEGO și funcționează pe bază de aer comprimat. Singurele părți ale automobilului care nu sunt construite din aceste piese sunt roțile, rulmenții, lagărele și axul din spate, a declarat Oaida într-un interviu. Construcția finală poate prinde o viteză maximă de aproximativ 20-30 de km. „Ne era teamă de o explozie a pieselor LEGO, așa că am condus-o la viteză mică”, scriu cei doi parteneri pe site-ul dedicat proiectului.

Automobilul din LEGO nu este primul proiect îndrăzneț realizat de Oaida și Sammartino. În 2013 cei doi au trimis în spațiu o navetă construită tot din piese LEGO. Aceste a fost și primul lor proiect împreună. Oaida știa că are nevoie de finanțare pentru a-și duce la îndeplinire planul imediat, așa că l-a contactat pe internet pe Sammartino, care a fost impresionat lui Oaida și a acceptat să se implice în demers.

Semnele Timpului

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.