Gândul de dimineaţă – 10 noiembrie 2015

10th nov. 2015

Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întărești inima, Îți pleci urechea spre ei, ca să faci dreptate orfanului și celui asuprit și ca să nu mai insufle groaza omul cel luat din pământ.

( Psalmul 10:17-18 )

Cu privirea concentrată și temătoare, cu buzele strânse și mânuțele ridicate deasupra capului, o fetiță dintr-o tabără de refugiați sirieni îi cerea fotografului, cum știa ea mai bine, să nu o „împuște” cu aparatul foto. Fotografia ei a fost distribuită zilele acestea de mii de ori pe internet, deși oamenii nu știau sigur dacă istoria din spatele imaginii este reală.

Internauții au făcut propriile săpături, ajungând să găsească fotografia într-un decupaj dintr-un ziar turcesc, în care se preciza că momentul ar fi fost imortalizat „prin 2012” de fotoreporterul Osam Sagirh, care a confirmat că poveste este adevărată.

Fetița se numește Hudea și avea 4 ani atunci când Osam Sagirh a fotografiat-o într-o tabără de refugiați sirieni. Ajunse în tabăra situată la 10 km de granița cu Turcia și la 150 km de casa ei din Hama, împreună cu mama ei și doi frățiori.

„Foloseam un teleobiectiv și a crezut că este o armă”, a relatat fotograful. „Mi-am dat seama cât de speriată e abia după ce am văzut fotografia pe care o făcusem. Își mușcă buzele și ținuse mâinile sus. În mod normal copiii fug, își ascund fețele sau zâmbesc când văd un aparat foto!, a mai spus Osam Sagirh. „Se știe că există refugiați care locuiesc în tabere. (Însă) are mai mult sens să vedem prin ce au trecut privind nu la adulți, ci la copii. Copiii reflectă mai bine sentimentele, în inocența lor”, a conchis fotoreporterul.

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.